Nieuw cultuurfestival: Blijmarkt Buitengewoon

Foto van auteur

Zwolle – Het nieuwe cultuurfestival Blijmarkt Buitengewoon is dinsdag van start gegaan. Het festival is een nieuw, vrolijk, zonnig en gevarieerd festival dat niemand mag missen deze zomer. Vier dagen lang vinden film-, muziek- en theatervoorstellingen plaats op en om de Blijmarkt in Zwolle. Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juli is dat dan ook the place to be voor iedereen die er ’s zomers op uit wil. Toneelgroep Oostpool sloeg dinsdag op het Grote Kerkplein haar tent op. Zij speelden de zinderende zomervoorstelling ‘Los’. Lokaal talent is ook vertegenwoordigd. Maar liefst drie bands van (deels) Zwolse bodem zijn dinsdagavond te beluisteren: Fancy Roam, Rosa Sky en Cool Genius.

Het festival wordt georganiseerd door Odeon De Spiegel theater en Filmtheater Het Fraterhuis. Grand Café Public zorgt voor een heerlijk groot terras en er is klassieke muziek in de Lutherse Kerk. Veel variatie! Het nieuwe festival kent een bijzonder gevarieerd aanbod aan voorstellingen. Iedereen, van 4 tot 104, wordt bediend! Bekend en minder bekend talent speelt zowel in Theater Odeon, als buiten op de Blijmarkt tot zelfs in een tent op het Grote Kerkplein. Binnen in het Fraterhuis – én eentje buiten! – worden films vertoond. Veel voorstellingen zijn gratis, evenals de buitenfilm. Kaartjes aanschaffen voor voorstellingen kan via www.odeondespiegel.nl. Voor de films via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Voor jong en oud Er zijn optredens van o.a. zangeres Giovanca, die op woensdag de 8e gratis te beluisteren is op de Blijmarkt. Op donderdag de 9e luisteren we naar Roosbeef.

Voor kinderen zijn vanaf woensdag te gekke voorstellingen, van samba muziek tot een voorstelling over Vincent van Gogh.

Op vrijdagavond rond de klok van half 11 ‘s avonds, als de zon onder is, eindigt het festival met een film in de openlucht: Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen. Voor stoelen wordt gezorgd!

Kaartjes kopen

Voor gratis activiteiten is het niet nodig te reserveren. Kaartjes voor theatervoorstellingen zijn beschikbaar via www.odeondespiegel.nl óf het Bespreekbureau in Theater De Spiegel, Spinhuis 14 / T: 038 4 288 288, op werkdagen van 17.00 tot 20.30 uur. Kaartjes voor films schaft u aan via www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)