Twee gewonden door ongeval op ‘ongelukkige’ omleidingsroute in Hanzeland

Foto van auteur

In de avond geldt geen parkeerverbod waardoor de omleidinsgroute nog smaller en onoverzichtelijker is.
Foto: Peter Denekamp

Op de kruising van de Bremenstraat en de Lünenstraat zijn dinsdagavond twee mensen gewond geraakt na een aanrijding. Een deel van de Koggelaan is afgesloten vanwege werkzaamheden. Het verkeer wordt de komende weken omgeleid via de Bremenstraat.

Omstreeks 18.30 uur botste een maaltijdbezorger op een scooter tegen een wielrenner. Beide mannen raakten gewond en omwonenden schoten te hulp nadat ze de harde klap hoorden. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Tijdens de inzet van de hulpdiensten deden zich talrijke bijna-ongelukken voor op de omleidingsroute.

Zorgen over veiligheid
De nabijgelegen Koggelaan is sinds maandag afgesloten vanwege werkzaamheden. De straat wordt omgetoverd tot een fietsstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de smalle Bremenstraat. Bewoners maken zich grote zorgen over de veiligheid. Er zou volgens hen sprake zijn van erg veel fietsverkeer dat elkaar kruist bij de Lünenstraat.

Ook rijden er ’s avonds veel automobilisten vanaf de IJsselallee via de Hanzeallee en Bremenstraat naar het station. Het advies van de gemeente luidt om vanaf de IJsselallee naar het station te gaan via de Hanzelaan. Dit wordt echter nergens aangeven met borden.

Onoverzichtelijk en smal
Soortgelijke klachten zijn te horen van automobilisten die vanuit Assendorp door de Van Karnebeektunnel rijden. Aan het einde van de tunnel staan borden dat de Koggelaan is afgesloten. Overdag voorkomen verkeersregelaars dat ze door de Bremenstraat rijden.

In de avonduren zijn de verkeersregelaars vertrokken en is er geen parkeerverbod meer van kracht in de Bremenstraat. Daardoor wordt de straat nog onoverzichtelijker en smaller vanwege de geparkeerde auto’s en bestelbussen en het sluipverkeer vanaf de IJselallee.

Foto's 2
In de avond geldt geen parkeerverbod waardoor de omleidinsgroute nog smaller en onoverzichtelijker is. - Foto: Peter Denekamp
In de avond geldt geen parkeerverbod waardoor de omleidinsgroute nog smaller en onoverzichtelijker is.
Foto: Peter Denekamp
De Koggelaan is nabij de Hanzeallee afgesloten tot en met 13 oktober. - Foto: Peter Denekamp
De Koggelaan is nabij de Hanzeallee afgesloten tot en met 13 oktober.
Foto: Peter Denekamp