Vier kilometer rommelmarkt in Zeeheldenbuurt

Foto van auteur

Stoeprommelmarkt in de Zeeheldenbuurt.
Foto: Lisette v/d Kooij

De bewoners van de Zeeheldenbuurt organiseren morgen voor de derde keer de Stoeprommelmarkt. Ook de huurdersvereniging Parkzicht sluit zich bij het evenement aan.

Sommige bewoners zetten een kraampje voor de deur en anderen houden het bij een kleedjesmarkt. Overbodige inboedel, retro en vintage spullen tot zelfgebreide sokken worden aan de man gebracht.

Parkzicht doet mee
De Stoeprommelmarkt is een initiatief van Relana van der Vegt en Ina Lamberts. “Het is de derde keer dat we het in onze buurt organiseren,” zegt Van der Vegt. “Dit jaar is het voor het eerst een officieel evenement geworden. Voortaan houden we de rommelmarkt jaarlijks op de tweede zaterdag in september.” 

Het is ook de eerste keer dat de bewoners van Parkzicht, aan de Jacob Van Neckstraat, zich met hun jaarlijkse Snuffelmarkt aansluiten bij de rommelmarkt in de Zeeheldenbuurt. “De bezoekers kunnen een mooie aansluitende route van vier kilometer wandelen door de buurt,” zegt Van der Vegt. “Bij Parkzicht zijn er niet alleen buiten koopjes te vinden, ook in de recreatiezaal van het appartementencomplex worden spullen verkocht.”

Wandelschoenen aantrekken
Het evenement wordt georganiseerd door de bewoners met ondersteuning van het Wijkcentrum Bestevaer, Werkgroep Parkzicht en Travers Welzijn. Dankzij een bijdrage van de provincie is er geïnvesteerd in bewegwijzeringsborden, informatieborden en hesjes voor de vrijwilligers van de organisatie.

Travers organiseert morgen iets leuks voor kinderen op de hoek van de Abel Tasmanstraat. Wijkcentrum de Bestevaer, aan de Trompstraat, is geopend voor een hapje en drankje. 

De Stoeprommelmarkt begint zaterdag 9 september om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De adressen van de deelnemers zijn te vinden op een plattegrond. De organisatie adviseert bezoekers om op de fiets te komen en goede wandelschoenen aan te trekken. Mensen die met de auto komen wordt gevraagd om te parkeren op de Turfmarkt of bij het provinciehuis.

Foto 1
Stoeprommelmarkt in de Zeeheldenbuurt. - Foto: Lisette v/d Kooij
Stoeprommelmarkt in de Zeeheldenbuurt.
Foto: Lisette v/d Kooij

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)