Het weekendweer: Hittegolf gaat door

Foto van auteur

Deventerstraatweg
Foto: Peter Denekamp

In het weekend blijft de zomer vol op stoom. Een stadshittegolf was vrijdag al een feit in Zwolle en deze zet zich onverstoorbaar voort. De zon straalt het hele weekend met verve op de stad. Zowel zaterdag– als zondagochtend kunnen er in alle vroegte mistbanken hangen. Deze lossen op onder de ochtendzon.

De lucht is blauw in het weekend. Pas later op zondag schuiven op hoogte wat meer sluierwolken binnen. Tuinstoelen en barbecues kunnen zowel zaterdag als zondag tot ver in de avond buiten blijven staan, want buienwolken zijn nergens te bekennen.

Zaterdag blijft de temperatuur misschien iets onder de 30 graden steken doordat een zuchtje wind uit het verkoelende noordwesten wordt berekend. Het is zo zwak dat de vraag is of het werkelijk effect heeft in de stad. Zondag is van wind weinig te merken. Het kwik stijgt dan zeker boven de tropische 30-gradengrens uit in Zwolle.

Maandag is het nog zeer warm maar er verschijnen meer wolken. Mogelijk komt het in de middag tot een eerste buitje. In de nacht naar dinsdag doen serieuze buien de echte aanval op de hittegolf, volgens de huidige berekeningen. Later in de nieuwe week is de middagtemperatuur ongeveer 23 graden en soms koerst een bui naar Zwolle.

Foto 1
Deventerstraatweg - Foto: Peter Denekamp
Deventerstraatweg
Foto: Peter Denekamp