Internationaal Braziliaans Jiujitsu toernooi strijkt neer in Zwolle

Foto van auteur

Braziliaans Jiujitsu
Foto: Bouwmeester Media

Als een van de eerste steden op het Europese vasteland, heeft Zwolle een internationaal Braziliaans Jiujitsu (BJJ) toernooi binnengehaald. De Landstede Sporthal opent zaterdag 7 oktober haar deuren voor de internationale vechtsporters.

Overdag kunnen de liefhebbers kijken naar een gevarieerd toernooi met internationale deelnemers. Vanaf 19.00 uur nemen professionele vechters uit de hele wereld het tegen elkaar op, zowel in judopak als zonder. In de hoofdpartij gaat Nederlands grootste BJJ-talent Bart Dubbeldam het gevecht aan met meervoudig kampioen wereldkampioen Ashley Williams uit Wales. 

BJJ is een variant van de eeuwenoude Japanse vechtsport jiujitsu en judo. Bij BJJ vindt het gevecht plaats op de mat. Doel is om de tegenstander, zonder fysieke verwondingen, in een benarde positie te brengen zodat opgeven via afkloppen, de enige optie is.

Wat BJJ bijzonder maakt, is dat een fysiek zwakkere tegenstander de partij winnend kan afsluiten met de juiste technieken. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Foto 1
Braziliaans Jiujitsu - Foto: Bouwmeester Media
Braziliaans Jiujitsu
Foto: Bouwmeester Media

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)