Concert ‘The Crack’ keert zondag terug in Dominicanenkerk

De Sassenpoort met op de achtergrond het Dominicanenklooster.
Foto: Peter Denekamp

Het concert ‘The Crack’ van vorig jaar oktober wordt zondag herhaald in de Dominicanenkerk. Een klein ensemble speelt meditatieve muziek van componist en ex-trappist Kris Oelbrandt, afgewisseld door verdiepende gesproken meditaties. Oelbrandts modern-klassieke muziek is verstild en bedachtzaam, en wordt beïnvloed door zijn verleden als monnik en jarenlange ervaring met zenmeditatie.

Wederom zal zijn compositie The Crack gespeeld worden. Het stuk was vorig jaar ook al eens te horen en kon op de waardering van het publiek rekenen. Daarnaast speelt het Oneiros Ensemble het meeslepende Kol Nidrei van Max Bruch. In beide werken speelt verzoening een centrale rol.

De muziek wordt afgewisseld met gesproken meditaties van de hand van Desmond Tutu en zijn dochter Mpho Tutu. De teksten getuigen van hun kennis en wijsheid, opgedaan in onderzoek en het werk, onder meer met de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie. De teksten en muziek doen samen een krachtig appel op de helende kracht van openhartigheid, kwetsbaarheid en medemenselijkheid.

Het concert begint zondag 24 september om 20.00 uur in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar aan de kerkdeur. Ook kunnen de tickets online besteld worden via de website van het Dominicanenklooster.

Foto 1
De Sassenpoort met op de achtergrond het Dominicanenklooster. - Foto: Peter Denekamp
De Sassenpoort met op de achtergrond het Dominicanenklooster.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)