Het weer: zon

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag wordt het weerbeeld bepaald door de zon en kunnen we met recht (s)preken van een mooie zomerdag. De temperatuur loopt op naar 26, tot lokaal 28 graden. Tegen de avond neemt de bewolking toe, de eerste voorbode van de op handen zijnde weersomslag. Het weercijfer voor morgen komt nog uit op een 8 of een 9

15-07-2009_weerfoto.jpg

Vrijdag regent het, wat weercijfers betreft dikke onvoldoendes. We krijgen compleet ander weer voorgeschoteld. Zeer actieve neerslaggebieden trekken vanuit het zuidwesten het land over. De neerslag bereikt het zuidwesten al halverwege de nacht. Naast veel neerslag is er natuurlijk veel bewolking aanwezig waardoor we de zon niet te zien zullen krijgen. Ondanks het ontbreken van de zon wordt het met 20-23 graden nog vrij warm. Niet alleen Nederland krijgt het voor zijn kiezen, een groot deel van noordwest Europa krijgt een flinke bak water over zich heen.

Zaterdag wordt het niet veel beter. Veel wind, stevige buien en met maximaal 18 graden een stuk frisser. Zondag wordt minder nat, de wind laat nog wel van zich horen. Voor velen een weekend om snel te vergeten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)