Het weer: Bewolkt en miezerig

Tilligterbeek
Foto: Hans Smit

Donderdag regent het in het westen van het land al tijdens de ochtendspits. Zwolle houdt het nog even droog met een flets zonnetje door de wolkenlagen heen. Maar de bewolking wordt snel dikker en vanaf ongeveer 9 uur bereikt de regen onze omgeving.

Een regenfront sukkelt van west naar oost over de stad, wat miezerig weer oplevert tot in de avond. De meeste regen valt in Zwolle waarschijnlijk ’s middags. De wind is eerst matig, kracht 3 tot 4, uit het zuiden. In de middag en avond neemt de wind gestaag af. De temperatuur gaat vanaf 19 graden langzaam bergafwaarts onder de grijze regenwolken.

Donderdagavond worden de droge periodes langer en in de nacht naar vrijdag zijn er opklaringen. Vrijdag is het front voorbij, maar boven de Noordzee is er buienactiviteit waar Zwolle wat van meekrijgt. Buiten zo’n bui om schijnt de zon tussen de stapelwolken. De wind trekt aan tot kracht 4 uit het zuidwesten. De middagtemperatuur is ongeveer 19 graden.

Zaterdag wordt aan een weersverbetering gewerkt want de barometer is aan het stijgen. Misschien valt nog een buitje, maar de trend is richting droog weer. Zondag lukt dat, de zon krijgt zelfs de overhand volgens de huidige inzichten. Een temperatuur in de stad van ongeveer 20 graden.

In het begin van volgende week is de zon helemaal terug en het warmt op. Goede kans dat Zwolle er een aantal dagen met mooi nazomerweer uitsleept.

Foto 1
Tilligterbeek - Foto: Hans Smit
Tilligterbeek
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)