‘Te lief’ Berkum lijdt flinke nederlaag in Harderwijk

Foto van auteur

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft bij VVOG in Harderwijk een ontluisterende 6-1 nederlaag om de oren gekregen. De Zwollenaren kwamen snel achter, werden bij vlagen overklast en slaagden er maar zelden in om voor dreiging te zorgen tegen de uitstekend spelende thuisclub, die door deze monsterzege de koppositie in de 4e Divisie D heeft gepakt.

“Afgeschminkt, VVOG was in alle linies beter,” was de nuchtere constatering van Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Wij zijn een ploeg in opbouw en VVOG is duidelijk veel verder, die zijn bezig om weer een divisie hogerop te komen. Wij zijn trouwens wel te lief voor ze geweest.”

Opmerkelijk genoeg leek juist Berkum direct de score te gaan openen toen Nick Kleen er in de eerste minuut, na een verre uittrap van zijn doelman, vandoor ging. Voor het VVOG-doel speelde hij af op Vince van den Anker die de hoek voor het uitzoeken leek te hebben, maar te zwak schoot en recht in handen van keeper Manuel Hoogewoning mikte.

Daarna nam de thuisploeg het heft in handen waarbij een hard schot van Daniël van Warven in de 10e minuut op de paal van het Berkumdoel ketste. Dat bleek uitstel van executie toen Van Warven enkele minuten later in het Zwolse strafschopgebied onderuit werd gewerkt. VVOG-captain Jeffrey Snijders maakte geen fout bij het nemen van de toegekende strafschop en zo stonden de Harderwijkers binnen een kwartier op 1-0.

Die voorsprong werd al snel uitgebreid, al ging daar een volgens de bezoekers ten onrechte toegekende hoekschop aan vooraf. De bal vloog uit de corner over de Berkumdefensie naar de volledig vrij gelaten Mats Zwart, die de 2-0 binnen kegelde. Nadat Elikia Mbinga nog een flinke kans voor de thuisclub had laten liggen sloeg VVOG op slag van rust opnieuw toe. De Berkumverdediging greep onvoldoende in, waarna Van Warven van afstand uit kon halen voor 3-0.

Al snel na de hervatting ging het opnieuw mis bij de bezoekers. Toen VVOG een lange bal naar voren peerde, kwam Berkumdoelman Jasper de Visser uit, maar vervolgens liepen de Zwollenaren elkaar in de weg en kon Max Leeflang de bal in het verlaten doel werken: 4-0. Nog binnen het uur liep VVOG verder weg, toen Joshua Patrick de Berkumdefensie zijn hielen liet zien en hij de 5-0 binnen knalde.

Pas daarna kon Berkum wat terug doen. De snelle Kleen zette vanaf de rechterflank goed voor, waarna Van den Anker van dichtbij de 5-1 binnen kon werken. Even later werd een schot van Walter Dias Nzasi nog net gepakt door VVOG-keeper Hoogewoning, maar wie dacht dat Berkum de stand een draaglijker aanzien kon geven kwam bedrogen uit.

Vrijwel onmiddellijk daarna maakte Bart Hoeve zich op links goed vrij en na zijn voorzet stond collega-invaller Bram Hakvoort op de goede plek om voor 6-1 te zorgen. Daarna hield de Gelderse equipe het voor gezien, maar de riante zege was voldoende voor VVOG om de koppositie in handen te nemen. Voor Berkum was deze oorwassing een overduidelijk teken dat de ploeg er nog lang niet is en op heel wat plekken zal moeten groeien.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)