Ontmoetingen in Sint Jozefkerk over klimaatverandering

|   Laatste wijziging

De Sint Jozefkerk aan de Ministerlaan.
Foto: Peter Denekamp

In de Sint Jozefkerk in Zwolle worden twee avonden gehouden over de impact van klimaatverandering. Dit gebeurt aan de hand van de YouTube-film ‘De Brief’, die het verhaal vertelt van mensen die opeens post van paus Franciscus krijgen.

Fragmenten uit deze film worden bekeken en aandacht wordt besteed aan de oproep van de paus om samen beter voor de aarde en haar bewoners te zorgen. Tijdens de avonden wordt met elkaar in gesprek gegaan. Wat kunnen we doen, samen of individueel? En welke zorgen, vragen, ideeën houden ons bezig? Er wordt samen gebeden en gezongen.

In de film ontmoeten een inheems stamhoofd uit het Amazonegebied, een Senegalese bootvluchteling, een jonge klimaatactiviste uit India en twee wetenschappers uit Hawaï elkaar en de paus in het Vaticaan. Ze delen elkaars vreugde en verdriet over alle grenzen van taal, cultuur en religie heen.

De avonden worden gehouden op donderdag 28 september en op 19 oktober, aanvang 19.30 uur, in de Sint Jozefkerk aan de Ministerlaan 203 in Zwolle. Belangstellenden kunnen zich per e-mail opgeven bij diaken Michael Buijkx, die de avonden begeleidt.

Foto 1
De Sint Jozefkerk aan de Ministerlaan. - Foto: Peter Denekamp
De Sint Jozefkerk aan de Ministerlaan.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)