Het weer: Soms veel sluierwolken, warm voor de tijd van het jaar

Langenholte
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend neemt na een tijdelijk heldere nacht met kans op mistbanken de sluierbewolking weer toe. Deze schermt net als dinsdag de zon af, de temperatuur in de stad kwam nauwelijks hoger dan 22 graden, wat nog steeds warm is voor eind september. Woensdag lijkt 23 à 24 graden haalbaar, na een ochtendminimum van circa 11 graden.

Zwolle ziet in het begin van de middag waarschijnlijk de minste sluierwolken en de meeste zonneschijn. Dan kan het kwik omhoog. Dat moet gebeuren met hulp van een wat sterkere aanvoer van warme lucht uit het zuidoosten. De wind komt uit die richting met kracht 3.

De aanzuigende werking van stormdepressie Agnes zorgt ervoor. Agnes brengt woensdag in Ierland veel wind en regen, en vervolgens ook in Engeland. Regen is in Zwolle niet aan de orde, neerslag staat hier pas vrijdag op de weerkaarten.

Donderdag trekt een nieuwe oceaandepressie achter Agnes aan richting Schotland. De wind in Zwolle is vermoedelijk een fractie sterker dan woensdag, nu uit het zuidwesten. Wolkenvelden en zon staan op het programma bij ruim 20 graden.

Vrijdag komt een storing recht op onze omgeving af volgens de huidige, vroege berekeningen. Dat zou dan een flinke bak regen kunnen opleveren in Zwolle. Misschien valt het mee, als de precieze koers de komende dagen duidelijk wordt.

Foto 1
Langenholte - Foto: Ank Pot
Langenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)