Automobilist schept fietser en knalt tegen boom in Dalfsen, fietser overleden

Foto van auteur

Meerdere ambulances, de brandweer en een traumateam schoten te hulp in Dalfsen.
Foto: Brandweer Dalfsen

Een 46-jarige man uit Noorwegen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden door een verkeersongeval in Dalfsen. De man werd met zijn fiets geschept door een 28-jarige automobilist uit Dalfsen. De Dalfsenaar knalde vervolgens tegen een boom en raakte bekneld in het wrak.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 0.45 uur nabij de splitsing van de Welsummerweg en De Stokte. De Noor fietste samen met twee anderen over de Welsummerweg richting Oudleusen. Hij werd geschept door de Dalfsenaar die in dezelfde richting reed. De automobilist belandde vervolgens met zijn auto tegen een boom langs de weg.

Naast de politie en meerdere ambulances werden ook de brandweer van Dalfsen en de traumahelikopter uit Groningen ingezet bij de hulpverlening. De hulp mocht niet meer baten voor de fietser. Hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen.

De brandweer had bijna drie kwartier nodig om de automobilist uit het wrak te knippen. De gewonde Dalfsenaar is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

De politie is de hele nacht bezig geweest met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Rond 5.45 uur keerde de brandweer terug naar de ongevalsplek om het wegdek te reinigen.

Foto 1
Meerdere ambulances, de brandweer en een traumateam schoten te hulp in Dalfsen. - Foto: Brandweer Dalfsen
Meerdere ambulances, de brandweer en een traumateam schoten te hulp in Dalfsen.
Foto: Brandweer Dalfsen