Peutertje gewond nadat auto in Stadshagen in speeltuin kinderdagverblijf crasht

De auto crashte in de speeltuin bij het kinderdagverblijf.
Foto: Peter Denekamp

Het was maandagochtend grote paniek bij kinderdagverblijf ’t Werkel aan de Dijkgraafhof in Stadshagen. Een automobiliste raakte op de nabijgelegen rotonde de macht over het stuur kwijt en crashte op de speelplaats van het kinderdagverblijf. Daarbij raakte een jochie gewond.

Het was alle hens aan dek op de meldkamer toen de meldingen omstreeks 9.00 uur binnenkwamen, weet Richard Meijer, woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland. “Uit voorzorg zijn er direct meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter naar de ongevalsplek gestuurd,” aldus Meijer. 

Onheilsrit van 70 meter
De automobiliste is vermoedelijk onwel geraakt op het moment dat ze vanaf de Werkerlaan de rotonde in de Mastenbroekerallee naderde. Ze knalde over meerdere stoepranden en reed door het gras richting het kinderdagverblijf. Ze reed door een heg, botste met de rechterzijkant tegen het gebouw, ramde een hekwerk en crashte tegen een heuvel in de speeltuin. Een jongetje werd aangereden, hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobiliste, van middelbare leeftijd, kon na de onheilsrit van zo’n 70 meter op eigen kracht uit haar auto stappen. Ook zij is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De vrouw is door de politie aangehouden als verdachte. In het ziekenhuis is bij haar een bloedproef afgenomen. Ook is haar auto in beslag genomen voor verder onderzoek.

De kinderen en medewerkers van ’t Werkel werden opgevangen in de sportzaal van de naastliggende basisschool De Kopakker. “Ze zijn allemaal zeer aangeslagen,” zegt Meijer. “De ouders van de kinderen zijn gebeld en gevraagd om hun kinderen op te halen.” In de sportzaal waren professionals aanwezig om nazorg te bieden. Het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang blijven vandaag gesloten.

Kinderdagverblijf flink beschadigd
Het kinderdagverblijf raakte flink beschadigd door het ongeval. Zo sneuvelde een ruit en een zonnewering. Een bouwkundige van de gemeente heeft de schade beoordeeld. Hij verklaarde het gebouw veilig en de verdere afhandeling van de schade is voor de verzekeraar. De politie is direct gestart met een groot onderzoek.

Agenten voerden een buurtonderzoek uit en gingen op zoek naar camerabeelden. Verkeersspecialisten van de forensische opsporing deden uitvoerig onderzoek op de ongevalsplek. Daarbij werd onder meer een drone ingezet. Na afloop van het technisch onderzoek door de politie heeft een berger de in beslag genomen auto uit de speeltuin getakeld en afgevoerd.

De politie is op zoek naar getuigen die ze nog niet hebben gesproken. Ook willen ze graag in contact komen met mensen die eerste hulp verleenden. Automobilisten die rond 9.00 uur in de omgeving van de Werkerlaan en de Mastenbroekerallee reden en beschikken over dashcambeelden worden verzocht deze met de politie te delen. De politie in Zwolle is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.

Foto's 10
De auto crashte in de speeltuin bij het kinderdagverblijf. - Foto: Peter Denekamp
De auto crashte in de speeltuin bij het kinderdagverblijf.
Foto: Peter Denekamp
De auto kwam uiteindelijk tot stilstand bij een heuvel in de speeltuin. - Foto: Peter Denekamp
De auto kwam uiteindelijk tot stilstand bij een heuvel in de speeltuin.
Foto: Peter Denekamp
Er werden meerdere ambulances ingezet. - Foto: Peter Denekamp
Er werden meerdere ambulances ingezet.
Foto: Peter Denekamp
De auto ramde een hek en crashte op de speelplaats. - Foto: Peter Denekamp
De auto ramde een hek en crashte op de speelplaats.
Foto: Peter Denekamp
De bandensporen door het gras en de kapotgereden heg. - Foto: Peter Denekamp
De bandensporen door het gras en de kapotgereden heg.
Foto: Peter Denekamp
De automobiliste knalde over meerdere stoepranden heen tijdens de onheilsrit. - Foto: Peter Denekamp
De automobiliste knalde over meerdere stoepranden heen tijdens de onheilsrit.
Foto: Peter Denekamp
Bergers takelen de in beslag genomen auto uit de speeltuin. - Foto: Peter Denekamp
Bergers takelen de in beslag genomen auto uit de speeltuin.
Foto: Peter Denekamp
Peutertje gewond nadat auto in Stadshagen in speeltuin kinderdagverblijf crasht - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
De schade in de speeltuim en een kapotgereden konijnenhok, de bewoner overleefde het ongeval niet. - Foto: Peter Denekamp
De schade in de speeltuim en een kapotgereden konijnenhok, de bewoner overleefde het ongeval niet.
Foto: Peter Denekamp
De flink beschadigde auto. - Foto: Peter Denekamp
De flink beschadigde auto.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)