Het weer: Aan wolken geen gebrek, ’s avonds regen

Vreugderijkerwaard
Foto: Ank Pot

Woensdag is er aan wolken boven Zwolle geen gebrek. De zon moet het hebben van schaarse geluksmomenten. Er staat een stevige zuidwestenwind, kracht 4, maar het is niet koud. ’s Morgens meteen al 16 graden en ’s middags onder de wolken is het maximum ongeveer 22 graden.

Dit is waarschijnlijk een van de laatste dagen van het jaar met een temperatuur boven de 20 graden. Vrijdag zit 20+ er ook nog een keer in, volgende week is het echter beduidend koeler. Een herfstige maximumtemperatuur van slechts 12 à 13 graden en koude nachten in Zwolle.

Woensdagavond wordt de bewolking dikker, een actief frontensysteem nadert vanuit het noordwesten. In het begin van de avond vallen de eerste regendruppels in de stad. Een natte avond en nacht naar donderdag staat op de planning. ’s Nachts regent het flink en het watert stug door tot donderdagochtend vroeg.

Donderdag achter het frontensysteem wordt het droog. Er zijn veel stapelwolken, die ruimte bieden voor de zon. Tussen de wolken zou een enkel buitje kunnen zitten. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 16 en er staat weinig wind.

Vrijdag koerst vanuit het zuidwesten een lagedrukgebiedje met veel regen over Zwolle. Een van vroeg tot laat natte dag lijkt het te worden met veel wind in de middag.

Foto 1
Vreugderijkerwaard - Foto: Ank Pot
Vreugderijkerwaard
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)