Zwolse minima krijgen opnieuw 800 euro energietoeslag

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Zwollenaren met een laag inkomen krijgen van de gemeente opnieuw een energietoeslag van 800 euro. De toeslag is voor mensen met een inkomen van minder dan 130 procent van het bijstandsniveau. Hiermee kunnen de gestegen energiekosten worden opgevangen.

Mensen die van de gemeente bijstand of inkomensondersteuning krijgen, ontvangen bericht en krijgen de energietoeslag uiterlijk in november. Moet de gemeente eerst het inkomen toetsen, dan wordt de energietoeslag een maand later betaald. Studenten zijn dit keer uitgesloten van een energietoeslag via de gemeente.

Gezinnen met een inkomen van minder dan 2.146 euro netto per maand en alleenstaanden met minder dan 1.502 euro per maand komen in aanmerking. Het gaat in Zwolle om ongeveer 9.500 huishoudens, aldus de gemeente. Zwolle ontvangt van het Rijk ruim 10 miljoen euro bestemd voor de energietoeslag.

Wethouder Armoedebestrijding Michiel van Willigen: “Anders dan het Rijk, dat de bovengrens legt bij 120 procent van het sociaal minimum, keert Zwolle de energietoeslag uit aan iedereen met een inkomen onder de 130 procent van het sociaal minimum.” De gemeente past het verschil zelf bij.

De meeste mensen die recht hebben op de energietoeslag krijgen het geld automatisch. Meer informatie over wie in aanmerking komt, is te vinden op de website van de gemeente.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp