Het weer: Regen en wind, maar niet koud

Eendrachtstraat
Foto: Peter Denekamp

Vrijdag krijgt Zwolle een extra scheut regen bij de bak water die donderdag al is gevallen. In de ochtend regent het soms flink en pas tegen het middaguur is er zicht op een neerslagpauze. De grijze regenwolken arriveren uit het zuidwesten, waar ook een portie warme lucht vandaan komt.

De dag start met ongeveer 15 graden op de thermometer, in de middag kan het in Zwolle 21 graden worden. Grote kans dat dit de allerlaatste twintiger van het jaar 2023 wordt. De zon helpt niet mee aan de hoge temperatuur want er is te veel bewolking.

De stevige zuidwestenwind maskeert de zachte lucht: windkracht 4 tot 5. In de regio Zwolle zijn windvlagen tot ongeveer 60 kilometer per uur mogelijk. Aan de kust geldt code geel vanwege kans op zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

In de loop van de middag komt weer een regenzone over, gevolgd door de uitsmijter in de nacht naar zaterdag. Dat is een koufront met actieve buien. Daarachter stroomt uit het noordwesten koude lucht hierheen. De temperatuur daalt naar ongeveer 10 graden zaterdagochtend.

Zaterdagmiddag is het maximum ongeveer 13 graden. Er is dan kans op een bui, maar er zijn ook geregeld zonnige perioden. De wind houdt zich rustiger dan op vrijdag, kracht 3 uit het noordwesten.

Zondag schijnt de zon tussen de wolken, maar kans op een bui blijft er. Het kwik stijgt niet hoger dan een schamele 11 graden, bij een matige noordwestenwind, kracht 3.

Foto 1
Eendrachtstraat - Foto: Peter Denekamp
Eendrachtstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)