Het weer: Zonnige herfstdag met een koude ochtend

Twistvlietbrug
Foto: Hans Smit

Dinsdagochtend is het koud in Zwolle en er is kans op mist. De temperatuur ’s morgens vroeg zakt naar 5 graden of minder. Autoruiten krabben is misschien nodig.

De mist die in Zwolle of omgeving hangt verdwijnt in de loop van de ochtend onder de zon. Ze komt om 8.04 uur op en blijft de hele dag van de partij boven de stad. Er is weinig bewolking aan de blauwe lucht.

Een zonnige herfstdag met ’s morgens vroeg nauwelijks wind. Het blijft droog met ongeveer 14 graden in de middag. Dan steekt er een matig briesje op, kracht 3, uit het oosten.

De luchtdruk daalt dinsdag, want er is vanuit het zuidwesten een storing in aantocht. Woensdag is dat te zien aan de wolkenvelden die op hoogte binnen komen drijven. Pas later op de avond is er kans op neerslag en in de nacht naar donderdag gaat het flink regenen. Woensdag begint met ongeveer 5 graden, ’s middag is 14 graden het maximum.

Donderdag komt uit het zuiden tijdelijk zachtere lucht binnen, ongeveer 18 graden ’s middags. Een zeer wisselvallige periode begint met actieve buiengebieden. Vrijdag staat daarbij een forse oostenwind en het wordt gedurende de dag steeds kouder.

Zaterdag is de maximumtemperatuur volgens de huidige weerkaarten niet meer dan 6 graden in Zwolle.

Foto 1
Twistvlietbrug - Foto: Hans Smit
Twistvlietbrug
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)