Kampioene Marianne Vos naar profkoers in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Marianne Vos – nationaal wegkampioene, wereldkampioene veldrijden én Olympisch kampioene puntenkoers op de baan – rijdt woensdag 12 augustus in de vrouwenkoers in de Zwolse binnenstad, voorafgaand aan het Peperbus Profspektakel. De 22-jarige Brabantse moest vorig jaar verstek laten gaan in de Overijsselse hoofdstad, maar komt nu met grote plannen naar het Zwolse koophart.

De erelijst van de Nederlandse sportvrouw van 2008 is imposant. De wereldtitels, olympische titels en nationale titels in diverse disciplines van de wielersport zijn nauwelijks nog bij te houden van Marianne Vos, die rijdt voor het team DSB Bank van Dirk Scheringa. In Zwolle kan ‘Voske’ op fel verzet rekenen van onder anderen Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Janneke Kanis en Jorijn Brandsma. Het viertal Zwolse dames zal ongetwijfeld alles in het werk stellen om alleskunner Marianne Vos van het podium te houden. Ook Loes Markerink (Raalte) is een kandidate voor het podium, evenals Sissy van Alebeek uit Schijndel en o.a. Daniëlle Bekkering.

De dameskoers over 60 kilometer in Zwolle begint woensdag 12 augustus om 17.00 uur. De start/finishlijn van de wedstrijd op het 1150 meters tellende parcours in de binnenstad wordt getrokken op het Gasthuisplein.

Leontien Zijlaard-van Moorsel lost woensdag 12 augustus om 17.00 uur op het Gasthuisplein het startschot voor de 60 kilometers tellende vrouwenkoers, die geldt als finale van het Nederlands Topcriteriumklassement. Leontien – tegenwoordig bekend van onder andere de Leontien Ladies Rides in Amsterdam, Zwolle, Rotterdam en ’s Hertogenbosch – heeft onder de naam Leontien.nl een eigen ladiesteam, waarvan er ook een aantal in de Zwolse binnenstad in actie komt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)