Vermiste kater Guus wandelt vanuit Assendorp naar Marslanden en meldt zichzelf bij Dierenasiel

|   Laatste wijziging

Maartje met haar kater Guus in Dierenasiel Zwolle.
Foto: Dierenasiel Zwolle

Maartje Beeker heeft woensdag haar vermiste kater Guus weer teruggekregen. Op weg naar de dierenarts in Assendorp ontsnapte de kater uit zijn reismandje en verdween spoorloos. Na dagenlang zoeken loofde Maartje een beloning uit van 500 euro. Vanochtend kreeg ze telefoon dat Guus gevonden was en ze hem kon ophalen.

“Guus is vanuit Assendorp de verkeerde kant opgelopen,” vertelt Maartje. De kater woont met zijn baasjes in de Veerallee. “Hij is naar de Marslanden gelopen en dat is ook wel zijn redding geweest.” De kater werd afgelopen weekend al gezien door medewerkers van het Dierenasiel. Het viel de dierenvrienden op dat er een langharige raskat in de bosjes zat. Er werd eten voor de kat neergezet, maar het lukte niet om hem te vangen.

Later werden de camerabeelden van het asiel bekeken en daar was Guus op te zien. De viervoeter wandelde op zijn gemak over de parkeerplaats naar de hondenhokken van het asiel. Guus glipte daar de sluis in op zoek naar water en voer. Verder dan de sluis kon de kater niet komen en dat is maar goed ook.

“In het hondenverblijf zaten wolfshonden,” vertelt Maartje. “De mensen van het asiel verzekerden me dat het niet goed was afgelopen met Guus als hij daar terecht was gekomen. Ze noemen hem nu ook Guus Geluk!”

Gisterenavond lukte het Remco Liefers, de huismeester van het Dierenasiel, om Guus te vangen. Ook dat ging niet zonder slag of stoot. De kat beet zijn redder flink in een vinger. Na het uitlezen van de chip belde hij Maartje om haar het goede nieuws te vertellen.

Guus is inmiddels weer herenigd met zijn baasje. “Ik ben er zo blij mee en mijn dochtertje helemaal,” zegt Maartje. “Guus is wel sterk vermagerd, maar dat komt wel weer goed. Op de vraag of ze de beloning heeft uitgekeerd antwoordt ze: “Ja natuurlijk, ik heb dat met een grote grijns op mijn gezicht overgemaakt aan het asiel en een vlaai voor Remco gekocht!” 

Foto 1
Maartje met haar kater Guus in Dierenasiel Zwolle. - Foto: Dierenasiel Zwolle
Maartje met haar kater Guus in Dierenasiel Zwolle.
Foto: Dierenasiel Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)