Door wandelaars gevonden bever in het Engelse Werk overleden

|   Laatste wijziging

Wandelaars troffen de gewonde bever aan in het Engelse Werk.
Foto: Dierenambulance Zwolle

Twee wandelaars troffen maandagmiddag tijdens hun wandeling een bijzonder dier aan in het Engelse Werk. Ze zagen langs de kant van de weg een gewonde bever liggen en sloegen alarm bij de Zwolse Dierenambulance. De hulp mocht niet meer baten, een dierenarts heeft het dier in laten slapen.

Een van de wandelaars wachtte de dierenambulance op terwijl de ander bij de bever bleef. De chauffeur van de dierenambulance zag dat het niet goed ging met het dier en vroeg om assistentie van een tweede vrijwilliger van Dierenambulance Zwolle. “Een bever is best zwaar en groot,” meldt een woordvoerder van de dierenambulance. “Samen zijn ze erin geslaagd om het het dier te pakken en in de ambulance te leggen.”

“Dat het niet goed ging met de bever, was wel duidelijk,” aldus Dierenambulance Zwolle. “Een gezonde bever zie je niet zomaar overdag langs de weg. Heel af en toe zie je ze in het water.”

Dat bleek later wel bij een dierenarts. De bever had in het lichaam meerdere wonden die vol maden zaten. De dierenarts heeft het dier uit zijn lijden verlost.

Foto 1
Wandelaars troffen de gewonde bever aan in het Engelse Werk. - Foto: Dierenambulance Zwolle
Wandelaars troffen de gewonde bever aan in het Engelse Werk.
Foto: Dierenambulance Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)