Mbo’ers deze en volgende week welkom bij Het Vliegende Paard

Foto van auteur

Dennis Kaatman op dak van Academiehuis Grote Kerk.
Foto: Peter Denekamp

Studentencafé Het Vliegende Paard is tot en met volgende week overdag geopend zodat mbo’ers er kunnen studeren voor de tentamenweek. Het studiecafé is de start van een programma van het café om ontmoetingen tussen mbo- en hbo-studenten te stimuleren.

“Wij zien het als ons maatschappelijk doel om het studentenleven te laten uitvloeien over de stad,” zegt Dennis Kaatman, eigenaar van Het Vliegende Paard. “Ook mbo’ers hebben een plek nodig buiten school waar ze zich kunnen ontwikkelen en een bruisend studentenleven krijgen.”

Wethouder Paul Guldemond was maandag aanwezig bij de opening van het studiecafé. Hij is vol lof over de ontwikkelingen bij Het Vliegende Paard: “Het Vliegende Paard zet mooie stappen en toont aan dat alle studenten in onderwijsstad Zwolle als gelijken worden gezien.”

Het studiecafé is een initiatief van studentenvereniging NSZ Navigators Zwolle. Zij hebben geregeld dat studenten tijdens de tentamenperiodes in Het Vliegende Paard in alle rust kunnen studeren. Op deze dagen is er gratis koffie en thee beschikbaar. Ook staat er een printer en zorgt Het Vliegende Paard voor goede wifi. Het studentencafé wil dit jaar meer activiteiten organiseren waarbij mbo’ers worden betrokken.

Alle studenten van wetenschappelijk onderwijs tot mbo kunnen deze en volgende week van maandag tot en met donderdag terecht in Het Vliegende Paard. Het studiecafé is dan geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

Foto 1
Dennis Kaatman op dak van Academiehuis Grote Kerk. - Foto: Peter Denekamp
Dennis Kaatman op dak van Academiehuis Grote Kerk.
Foto: Peter Denekamp