Grote stroomstoring in Zwolle opgelost

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Een deel van Zwolle heeft donderdag bijna een uur zonder stroom gezeten. Netbeheerder Enexis meldde via X, voorheen Twitter, dat de stroom bij ruim 15.000 klanten was uitgevallen. Het getroffen gebied betrof het zuidelijke en oostelijke deel van de stad, inclusief delen van Wijthmen, Laag Zuthem en Dalfsen.

Omstreeks 11.10 uur lag het treinverkeer kortstondig stil op de spoorlijn Zwolle – Emmen. Nabij de Oude Dalfsenseweg zat de bovenleiding voor de treinen zonder spanning. Even later viel een overweg in Laag Zuthem in storing.

De website van Enexis was tijdelijk onbereikbaar. De brandweer werd opgeroepen om mensen uit een lift te bevrijden in Zwolle-Zuid. Het is niet bekend of de liftstoring te maken heeft met de stroomuitval. Meerdere mensen meldden dat verkeerslichten zijn uitgevallen. De campus van Hogeschool Windesheim moest het ook zonder stroom doen.

De stroom viel opnieuw uit in het Isala ziekenhuis. Net als dinsdag schakelde het ziekenhuis over op de noodstroomvoorziening. De stroomuitval heeft geen gevolgen voor patiënten gehad. Operaties en poliklinische behandeling gingen op normale wijze door. De stroom was omstreeks om 12.30 uur weer terug in het ziekenhuis. Dat meldt een woordvoerder van het Isala desgevraagd.

Foto's 2
Het door de stroomstoring getroffen gebied. - Foto: Enexis
Het door de stroomstoring getroffen gebied.
Foto: Enexis
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)