Kinderen welkom in donkere Dominicanenkerk voor ze langs de deuren gaan met Sint-Maarten

Foto van auteur

Kinderen gaan langs de deur met Sint-Maarten in de Eendrachtstraat.
Foto: Peter Denekamp

Voordat kinderen ‘s avonds langs de deuren gaan om te zingen, zijn ze welkom in de Dominicanenkerk. Daar wordt het verhaal van Sint-Maarten verteld en gespeeld, worden er alvast wat liedjes gezongen en kunnen kinderen met hun lampion door de donkere kerk lopen. Kinderen worden uitgenodigd om een paar mandarijntjes mee te nemen, die worden verzameld voor de Voedselbank.

Op 11 november is het Sint-Maarten, het feest dat herinnert aan Martinus van Tours. Het bekendste verhaal over Martinus vertelt dat hij de helft van zijn mantel aan een bedelaar gaf. Hij was soldaat, maar kwam er op een gegeven moment achter dat hij liever anders wilde leven door mensen te helpen. Zo verliet hij het leger en werd uiteindelijk bisschop in Tours.

“Uiteindelijk gaat het feest van Sint-Maarten dus over delen. Kinderen die Sint-Maarten gaan lopen worden daarom van harte uitgenodigd om wat mandarijntjes mee te nemen voor de Voedselbank,” zegt Henk Vogel, programmamaker bij Dominicanen Zwolle. “Dan wordt Sint-Maarten niet alleen een avond van snoep krijgen en zelf lekker opeten, maar ook delen van wat je hebt.”

Het programma in de Dominicanenkerk begint zaterdag 11 november om 17.30 uur. Het duurt een klein halfuurtje en is gratis toegankelijk.

Foto 1
Kinderen gaan langs de deur met Sint-Maarten in de Eendrachtstraat. - Foto: Peter Denekamp
Kinderen gaan langs de deur met Sint-Maarten in de Eendrachtstraat.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)