Vier op een rij: Berkum speelt opnieuw gelijk

Foto van auteur

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft bij SDV Barneveld met 0-0 gelijkgespeeld en dat was al de vierde achtereenvolgende keer dat de Zwollenaren op een puntendeling uitkwamen. Gezien de krachtsverhoudingen in het aantrekkelijke duel was dat wel een terechte uitslag.

“Wij kwamen moeilijk uit de startblokken, maar na rust hadden we meer grip en kregen we ook de betere kansen,” zegt Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We creëren voldoende en de moraal is goed, maar er moet nu wel een keer, in positieve zin, een einde komen aan deze serie. We moeten een keer een driepunter pakken.”

In eerste bedrijf gaf vooral SDVB in aanvallend opzicht de toon aan. Schoten van Stijn van Wolfswinkel, Roy Bronkhorst, Coen Temminck en Ricardo Mengerink gingen echter over of naast, terwijl Berkum-doelman Huib Veurink ook enkele keren toonde een betrouwbaar slot op de Zwolse deur te zijn.

Berkum kwam er in offensief opzicht moeilijk door bij SDVB, dat daarmee onderstreepte de minst gepasseerde defensie van de 4e Divisie D te hebben. Toch kreeg Berkum in de 39e minuut een flinke kans, toen Lars Miedema een bal onderschepte en goed doorzette. De Zwolse spits zag echter dat zijn inzet nog net van richting werd veranderd, zodat dit niet meer dan een corner opleverde. Op slag van rust kreeg Van Wolfswinkel aan de andere kant een enorme kopkans, maar ook dat leverde geen doelpunt op.

Na de hervatting kreeg Berkum er meer vat op en in de 53e minuut werd Miedema op pad gestuurd door Dennis Horstman. De hardwerkende Berkum-spits schoot fraai diagonaal in, maar had alle pech van de wereld toen de bal, via bovenkant lat en daarna binnenkant paal, op miraculeuze wijze het veld weer in stuiterde.

Even later kreeg Nick Kleen ook een prima kans, maar hij stuitte op SDVB-keeper Ruben van de Streek. Toen Van Wolfswinkel, met nog een kwartier te gaan, een schot op de lat van het Berkum-doel zag ketsen stond het ook weer gelijk wat betreft door het aluminium verijdelde doelpogingen. Zo bleef het bij een doelpuntloze remise.

Berkum is daarmee een plaatsje gezakt op de ranglijst van de 4e Divisie D, waar de ploeg van trainer Lindeboom nu op de negende plek staat. Na een doordeweeks bekerduel tegen ’s-Heerenbroek volgt voor de Zwollenaren komende zaterdag de moeilijke opdracht om, in eigen huis, tegen koploper Excelsior ’31 wel de volle winst binnen te halen.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)