Het weer: Koude maar droge verkiezingsdag

Foto van auteur

Gender
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend kan mist hangen in Zwolle en omgeving. De thermometer is flink gedaald. Het vriest ’s morgens vroeg een beetje, een temperatuur tussen 0 en -2 °Celsius. Autoruiten moeten gekrabd worden en op bruggen en viaducten kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing.

Eventuele mist breidt zich rond 8 uur misschien nog even uit. Later in de ochtend knapt het zicht op. Eerst is het windstil, vervolgens komt er een zwak tot matig briesje te staan uit het zuidwesten. Het kwik stijgt naar 5 à 6 graden, wat een paar graden onder de maat is voor de tijd van het jaar.

Vrij koud is het woensdag, maar droog het stemlokaal bereiken lukt gemakkelijk. Deze verkiezingsdag blijft overdag vrij van regen. De zon zit meestal achter wolkensluiers en misschien dat er toch een paar druppeltjes motregen uit vallen in de avond.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag staat er een matige zuidwestenwind. Mist is daardoor niet te verwachten, nevelige condities wel. Donderdagmiddag neemt de wind nog wat verder toe en hij draait naar het westen. Dan komt tijdelijk zachtere lucht onze kant op, het kwik stijgt ’s middags naar 12 tot 13 graden.

Donderdagavond trekt vanuit het noordwesten een koufront over. Er valt wat regen en koudere lucht stroomt over Zwolle uit. Dat gebeurt met een stevige noordwestenwind op vrijdag. Vanaf zee arriveren buien met ijskoude neerslag, mogelijk hagel. De zon krijgt kansen tussen de buienwolken bij een maximumtemperatuur in de buurt van 7 graden.

Foto 1
Gender - Foto: Ank Pot
Gender
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)