Het weer: Regen gevolgd door sneeuw

Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Maandag is de bewolking dik en duister boven Zwolle. Het regent al vroeg in de ochtend, waarna de neerslag overgaat in sneeuw. Eerst is het vooral natte sneeuw die alleen op auto’s, daken en gras blijft liggen. Later in de middag en ’s avonds kan er overal in de stad een sneeuwlaagje verschijnen.

Bewolking, regen en sneeuw worden gebracht door een actief lagedrukgebied dat over onze omgeving naar het zuidoosten trekt. Aan de achterkant stroomt lucht binnen uit het ijskoude noorden waarin geen regen meer valt maar sneeuw. De wind aan de grond komt uit richtingen rond oost en neemt later op de dag toe naar kracht 3 tot 4.

De temperatuur is in de ochtend nog circa +3 °Celsius, ’s middags daalt het kwik dichter naar het vriespunt. De temperatuur blijft ook in de nacht naar dinsdag rond het vriespunt hangen. Sneeuw die maandag gevallen is, kan er dinsdagochtend nog even liggen. Houd rekening met extra gladheid door bevriezing van natte plekken.

Dinsdag komt het kwik enkele graden boven nul uit. De sneeuw verdwijnt onder de zon die dan doorbreekt. Overdag is de kans op neerslag klein, in de avond trekt mogelijk een enkel winters buitje over.

Komende week blijft de temperatuur in de buurt van het vriespunt hangen, het is koud voor de tijd van het jaar. Woensdag verloopt overwegend droog, donderdag is er weer kans op sneeuw in Zwolle.

Foto 1
Rijnlaan - Foto: Ank Pot
Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)