GH Zwolle krijgt ruimte bij Voorsterpoort

Foto van auteur

Zwolle – Voorsterpoort-Oost – het gebied tussen Blaloweg, Zwartewaterallee en A28 – wordt de komende jaren ‘organisch’ ontwikkeld. Burgemeester en wethouders hebben zich uitgesproken voor een groeiscenario waarin vanuit de nieuwe voorstadhalte van de tram tussen Zwolle en Kampen gewerkt wordt aan een nieuwe invulling voor het gebied. Onderdeel van de nieuwe ontwikkelingen is dat rekening gehouden wordt met de komst van de Gereformeerde Hogeschool. De onderwijsinstelling onderzoekt de mogelijkheden van nieuwbouw op de voormalige Deltionlocatie aan de Blaloweg 3.

Het Zwolse college heeft in een zogenoemde startnotitie aangegeven hoe Voorsterpoort-Oost ontwikkeld kan worden. Al eerder – in het Structuurplan 2020 – is afgesproken dat voor het gebied gedacht wordt aan kleine en middelgrote kantoren, bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen zoals onderwijs. Door de ligging naast snelweg A28, langs de fietsverbinding van en naar Stadshagen en straks bij de voorstadhalte van de tramlijn tussen het Zwolse station en dat van Kampen is Voorsterpoort-Oost uitstekend bereikbaar.

Zwolle wil van de tramhalte het hart van het gebied maken. Waar de bestaande spoorlijn nu nog een barrière is, moet de halte straks zorgen voor een verbinding tussen Voorsterpoort-Oost en andere delen van de stad. De verwachting is dat de komst van de tramhalte bijdraagt aan verdere ontwikkelingen in het gebied. Het karakter dat het college daarbij voor ogen staat sluit aan bij wat erover in het Structuurplan is gesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)