Koninklijke onderscheiding voor oprichter Voor Elkaar Zwolle

|   Laatste wijziging

De burgemeester van Dalfsen reikt de koninklijke onderscheiding uit aan Martin Suithoff.
Foto: Wim Eikelboom

Martin Suithoff, oprichter van stichting Voor Elkaar Zwolle, heeft woensdag in Academiehuis Grote Kerk een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn werk op het gebied van schuldhulpverlening in de stad Zwolle.

Suithoff (41) riep tien jaar geleden Voor Elkaar Zwolle in het leven. De organisatie groeide uit tot een spil in de bestrijding van armoede in Zwolle. Tientallen vrijwilligers van Voor Elkaar Zwolle helpen mensen met financiële problemen om weer schuldenvrij te leven.

Ook speelt Voor Elkaar Zwolle een sleutelrol bij de integratie van nieuwkomers in Zwolle. Statushouders krijgen via de stichting een participatiemaatje, die hen ondersteunt in alle vragen over huisvesting, werk, omgaan met geld en met regels en wetgeving in Nederland. 

Suithoff droeg afgelopen zomer het stokje over aan een opvolger, Maarten Schrooten. Op basis van de opgedane ervaringen in Zwolle heeft hij een stap gezet naar het landelijk podium. Hij heeft twee organisaties opgericht in de armoedebestrijding: Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en Geldfit. 

Voor zijn gedrevenheid en tomeloze maatschappelijke inzet kreeg Martin Suithoff bij zijn afscheid als directeur-oprichter van Voor Elkaar Zwolle een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Erica van Lente uit Dalfsen. Suithoff verhuisde kortgeleden met zijn gezin van Zwolle naar Dalfsen. 

Foto 1
De burgemeester van Dalfsen reikt de koninklijke onderscheiding uit aan Martin Suithoff. - Foto: Wim Eikelboom
De burgemeester van Dalfsen reikt de koninklijke onderscheiding uit aan Martin Suithoff.
Foto: Wim Eikelboom

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)