Programma Week van de Smaak

Foto van auteur

Zwolle – Van 20 tot en met 27 september 2009 kan iedereen genieten van de Week van de smaak. Zwolle en haar omgeving hebben op smaakgebied heel wat te bieden. De stad heeft niet alleen een drie sterren Michelin restaurant met internationale uitstraling (de Librije), maar daarnaast een breed aanbod aan restaurants, cafés en speciaalzaken met bijzondere smaaksensaties. De combinatie tussen sfeervolle historische panden en culinaire hoogstandjes wordt door steeds meer bezoekers gewaardeerd.

Speciaal voor de Week van de Smaak: een culinaire stadswandeling Van 22 tot en met 25 september start speciaal voor de Week van de Smaak een culinaire stadswandeling. Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kan iedereen zelf ervaren waarom Zwolle in 2008 uitgeroepen is tot Hoofdstad van de Smaak. De culinaire stadswandeling start bij VVV Zwolle, Hoofdwacht, Grote Markt 20. De wandeling voert langs de Librije winkel en een historisch deel van de stad. Vervolgens laat een gastkok bij Wijnkoperij Henri Bloem diverse recepten gecombineerd met verschillende wijnen proeven. Via Bonbonnerie Borrel eindigt de wandeling bij De Natuurwinkel waar de proeverij: "Proef en geniet dubbel" plaatsvindt.

De kosten voor de wandeling zijn €7,50 per persoon (maximaal 25 personen per wandeling.) Reserveren kan via VVV Zwolle, telefoonnummer: 0900-1122375 (€1,00 per gesprek). Superstreekmarkt: Culinaire streekproducten proeven Kom op 27 september naar de Superstreekmarkt. Dit tongstrelende festijn vindt plaats op de sfeervolle Agnietenberg in Zwolle. De culinaire streekproducten markt past uitstekend in de ambiance van deze omgeving. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er proeven en genieten van alles wat de streek te bieden heeft. ’t Konkeltje biedt in samenwerking met Fietsjoe fietstaxi de mogelijkheid om op een ludieke en milieu vriendelijke manier naar de Superstreekmarkt te gaan.

Reserveer tijdig via telefoonnummer: 06- 55713523. Ook is het mogelijk om met de boot "De Gebeurtenis" naar de Superstreekmarkt te varen. De boot vertrekt om 11.00 uur aan de Pannekoekendijk in de binnenstad en zal om 12.00 uur op de Agnietenberg, waar de Superstreekmarkt plaatsvindt, aanmeren. Om 15.00 uur vertrekt de boot weer naar de binnenstad. Deze rondvaart geeft de gelegenheid om Zwolle vanaf het water te bewonderen en zo in alle rust aan te komen in de natuurrijke en landelijke omgeving van de Agnietenberg.

Gedurende de Week van de Smaak is er naast proeven veel te doen voor jong en oud. Extra informatie over de culinaire activiteiten gedurende de Zwolse Week van de smaak is te vinden op www.zwolleweekvandesmaak.nl. Zeker het proeven waard!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)