Wennemars optimistisch over kansen

Foto van auteur

Zonder noemenswaardige mankementjes, maar met ongebreideld optimisme begint Erben Wennemars morgen aan zijn negende WK sprint. De wereldkampioen uit 2004 en 2005 acht zichzelf allesbehalve kansloos om voor de derde keer het toernooi op zijn naam te schrijven. ,,Als ik goed ben, zit die kans er zeker in”, aldus de 31-jarige TVM-sprinter, die de Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee, de Fin Pekka Koskela, maar ook Jan Bos als zijn voornaamste concurrenten beschouwt.

Wennemars begint in ieder geval fris aan het toernooi. Afgelopen weekeinde had hij voor het eerst in lange tijd een vrij weekend. Voor de tv volgde hij thuis de EK allround in Collalbo, waar hij zich aanvankelijk ook voor had geplaatst. ,,Nee, ik heb niet met kromme tenen zitten kijken. Ik had er best willen rijden, heel graag zelfs, maar dat was gewoon niet slim geweest. Het rijden van een vijf en tien kilometer op hoogte zou mijn kansen in Hamar geen goed hebben gedaan. Maar hopelijk was dit wel het laatste schaatsloze weekeinde voor mij dit seizoen”, aldus Wennemars, die zich over een kleine twee weken tijdens een skate-off in Thialf hoopt te kwalificeren voor de WK allround.

Nu staat voor hem echter alles in het teken van de WK sprint. Twee weken geleden, bij de door hem gewonnen NK sprint in Groningen, had Wennemars nog te maken met de naweeën van de griep. ,,Ik heb sindsdien nog wel een sprongetje gemaakt. Vooral op het korte werk. Het is er dit seizoen op de 500 meter nog niet uitgekomen, maar dat hoefde ook nog niet. Het moet pas dit weekend gebeuren.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)