Henk Zwijnenberg, erelid en eerste hoofdsponsor FC Zwolle, overleden

Foto: Hans Smit

Henk Zwijnenberg is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt PEC Zwolle zaterdag op haar website. Zwijnenberg was begin jaren negentig als eerste hoofdsponsor nauw betrokken bij de oprichting van FC Zwolle.

Henk Zwijnenberg was destijds directeur van het Nederlands Inkoop Centrum (NIC). Hij werd door de toenmalige voorzitter, wijlen Gaston Sporre, gepolst om de eerste hoofdsponsor van het net opgerichte FC Zwolle te worden.

FC Zwolle werd opgericht na het faillisement van PEC Zwolle ’82. In de eerste jaren speelde FC Zwolle met grote rode letters NIC op de voorkant van de blauw-witte shirts. Zwijnenberg werd later door Sporre tot erelid benoemd.

Zwijnenberg was volgens de Zwolse eredivisionist voor het laatst aanwezig op de tribune toen de blauwvingers vorig jaar met 5-2 wonnen van FC Eindhoven.

De spelers van PEC Zwolle spelen morgen in Amsterdam met rouwbanden om tegen Ajax. Ook tijdens de eerste thuiswedstrijd, op zaterdag 13 januari, tegen Heerenveen dragen ze rouwbanden en wordt een minuut stilte in acht genomen.

Foto 1
Henk Zwijnenberg, erelid en eerste hoofdsponsor FC Zwolle, overleden - Foto: Hans Smit
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)