Geen geparkeerde auto’s beschadigd door brand, parkeergarage Pletterslaat gesloten

Brandweerlieden na het blussen van de brand in de parkeergarage aan de Pletterstraat.
Foto: Peter Denekamp

Bij de brand in de parkeergarage aan de Pletterstraat zijn dinsdagavond geen geparkeerde auto’s beschadigd. In de parkeerkelder woedde een brand in het noodstroomaggregaat, waar veel rook bij vrij kwam.

Het aggregaat stond in een afgesloten ruimte op de hoogste parkeerlaag. “Er is dan ook geen rook- of roetschade geconstateerd en er zijn geen voertuigen beschadigd,” zegt Babette Vanom, woordvoerder van Q-Park Nederland.

Brandweerlieden kwamen wel onder het roet uit de ruimte waar het aggregaat staat. “Alles wat kunststof was is volledig weggebrand,” vertelde de dienstdoende bevelvoerder van de brandweer gisteravond.

In de parkeergarage hing veel rook. De brandweer probeerde de rook te verdrijven met ventilatoren. Na uren ventileren had het onvoldoende effect om mensen weer toe te laten tot de garage. Brandweerlieden voorzien van adembeschermingsmaskers haalden de auto’s van wachtenden uit de garage.

Door de brand viel ook de verlichting uit in de parkeerkelder. Gisteren werd al duidelijk dat de parkeergarage vandaag gesloten bleef en het mogelijke voor een langere periode zou zijn. Vanom kan niet zeggen wanneer de garage weer opengaat. Ze meldt dat mensen die hun auto er hebben geparkeerd, de parkeergarage wel uit kunnen rijden.

In opdracht van de gemeente zijn er borden in het centrum geplaatst dat de parkeergarage gesloten is.

Foto 1
Brandweerlieden na het blussen van de brand in de parkeergarage aan de Pletterstraat. - Foto: Peter Denekamp
Brandweerlieden na het blussen van de brand in de parkeergarage aan de Pletterstraat.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)