Rustige jaarwisseling op SEH van Isala ziekenhuis, een vuurwerkslachtoffer zeer ernstig gewond

|   Laatste wijziging

Foto: Peter Denekamp

De spoedeisende hulp van het Isala ziekenhuis in Zwolle kende een rustige jaarwisseling. Dat meldt Lindsey Elsendoorn, woordvoerder van Isala, maandag desgevraagd. Een opgenomen vuurwerkslachtoffer raakte zeer ernstig gewond aan het hoofd.

Vuurwerkletsel
In totaal belandden er acht vuurwerkslachtoffers op de eerste hulp, waarvan een gewond raakte door carbidschieten. Bij drie mensen was er sprake van oogletsel, twee slachtoffers hadden verwondingen aan het hoofd en twee anderen raakten gewond aan hun hand. Een vuurwerkslachtoffer met brandwonden is doorgestuurd naar het het brandwondencentrum van het Martiniziekenhuis in Groningen.

Bij een van de vuurwerkslachtoffers was sprake van zeer ernstig hoofdletsel. Deze patiënt is vannacht direct geopereerd en opgenomen op de intensive care.

Alcohol en drugs
Het overmatig gebruik van alcohol, drugs of een combinatie van beide eiste zeven slachtoffers. Twee van hen waren minderjarig, een van deze tieners liep ook verwondingen op door vuurwerk.

De SEH zag vannacht in totaal veertien patiënten. Tijdens de jaarwisseling vorig jaar waren dat er twintig.

Eerste baby van 2024
Om 0.56 uur werd de eerste baby van 2024 geboren in het Isala ziekenhuis. Het meisje heet Mieke Brand. De familie uit Dedemsvaart kwam tegen 23.00 uur in het ziekenhuis.

“Het was nog even spannend of het de laatste baby van 2023 of de eerste van het nieuwe jaar zou worden,” zegt Elsendoorn. “De moeder is goed en snel bevallen en halverwege de nacht naar huis gegaan in goede conditie.”

De afdeling verloskunde van het Isala spreekt over een gezellige nacht. Twee baby’s zagen er het levenslicht.

Foto 1
Rustige jaarwisseling op SEH van Isala ziekenhuis, een vuurwerkslachtoffer zeer ernstig gewond - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)