Het weer: Buien en iets minder wind

Hoogwater en harde wind op de IJssel.
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend gaan de scherpe kantjes van de onstuimige zuidwestenwind af. De stormdepressie die het herfstweer veroorzaakt, heeft intussen de naam Henk gekregen en arriveert boven Noord-Duitsland.

Ondanks de wat inbindende wind blijft het woensdag onrustig in Zwolle door een sliert buien die Henk op sleeptouw heeft. Windkracht 3 tot 4 houden we, met droge momenten tussen de buien. De temperatuur is ongeveer 10 graden. Misschien piept de zon kort door gaten heen die de wind in het wolkenpakket trekt. In de avond en nacht zoekt de wind de noordwesthoek op. Een nachtelijke bui blijft mogelijk.

Donderdag is er duidelijk minder wind. Buien zijn in de buurt, de vraag is nog even of Zwolle op hun route ligt. De temperatuur zet een daling in van 10 graden naar ongeveer 5 graden rond middernacht. Vrijdag trekt uit het zuidwesten een lagedrukgebiedje over het land. Daarachter wordt lucht aangevoerd uit de ijskoude noordoosthoek.

Dat gaat Zwolle merken. Vrijdag blijft het kwik onder de 5 graden en in het weekend zelfs iets onder het vriespunt. Mogelijk brengt een winters buitje op zaterdag een beetje sneeuw.

Foto 1
Hoogwater en harde wind op de IJssel. - Foto: Ank Pot
Hoogwater en harde wind op de IJssel.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)