WVF blaast Terborg in bekerduel omver ( 8-0 )

Foto van auteur

Westenholte- WVF wist halverwege de winterstop het doel nog steeds te vinden. De mannen van John Beijen hadden meer moeite met de stormachtige wind dan met de 4e klasser Terborg. Met doelpunten van Richard Bouwmeester 2x, Piet de Jong 2x, Ard Slot en Berry Mulder 3x, “stapt” WVF verder in het bekertoernooi.

Foto: WVF


Met de vlaggen strak aan de mast, betraden voor het eerste bekerduel in 2007 4e klasser Terborg uit de Achterhoek en 2e klasser WVF het kunstgras op “de Weide Steen”.
De harde wind,  schuin over  het veld,  maakte het spelen lastig. WVF had van het begin af aan het betere van het spel. Het klassenverschil was duidelijk merkbaar.
Hoewel de geel zwarten zich een paar kleine kansje creëerden was het Piet de Jong die op aangeven van Timon Beimers na amper tien minuten de teller op 1 zette. De inzet van Ard Slot werd nog van de doellijn gehaald. Richard Bouwmeester zorgde vlak daarna voor de 2-0, na goed voorwerk van De Jong. De zon ging letterlijk en figuurlijk schijnen. Bouwmeester soleerde alleen op de keeper af maar miste. Piet de Jong deed hetzelfde, maar legde af op Bouwmeester die de 3-0 kon  laten aantekenen. In de 35e  minuut lobde Berry Mulder over de uitgekomen Terborg keeper en liet de Jong daarmee de 4-0 scoren.

Na rust was Athony Evers in de kleedkamer achtergebleven en Berry van Leijen mocht hem vervangen.
WVF had de wind mee. Ard Slot ronde in de 46e minuut een mooie aanval vakkundig af ( 5-0 ). Mulder haalde 5 minuten later de trekker opnieuw over, als slotakkoord van zijn goede “doorgaan”. (6-0).
Michel van der Aa mocht de warme kleedkamers opzoeken en werd vervangen door Mark Wortelboer. Ook Bouwmeester moest het veld verlaten. Met een  knieblessure moest hij naar de kant en Rutger Smit kwam voor hem binnen de lijnen. Een diagonale schuiver van Mulder zorgde voor de 7-0; terwijl diezelfde Mulder ook een fraaie voorzet van Van Leijen voor de 8-0 inkopte.
De wind wakkerde verder aan en het vorig jaar gepromoveerde en koploper 4e klasse Terborg werd met forse cijfers weggeblazen.

WVF bekert verder tegen WHC. Wat een affiche : “Ebbens vs Ebbens”.

Door : John Ruijsch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)