Berkum verslaat Batavia ’90 in oefenduel

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft in de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Batavia ’90 met 3-1 gewonnen, waarbij de Zwolse vierdedivisionist vooral in de eerste helft het betere spel liet zien. Na rust had Berkum meer moeite met de af en toe knap spelende bezoekers, die voorin echter niet efficiënt genoeg bleken te zijn.

Batavia liet vanaf de aftrap zien zich niet op eigen helft te willen verstoppen, maar na iets meer dan een kwartier keken de Lelystedelingen toch tegen een achterstand aan. Berkum-middenvelder Mike van Ekeren stuurde Dean Vreugdenhil fraai de diepte in. Na een uitstekend bemeten voorzet schermde Walter Dias Nzasi de bal voor het Batavia-doel goed af, waarop de Zwolse spits de 1-0 binnen kon prikken.

Nadat een kansrijk ogende Berkum-aanval in het zijnet belandde was het in de 39e minuut opnieuw raak voor de Zwollenaren, al ging daar wel een blunder bij de bezoekers aan vooraf. Een totaal mislukte uittrap van de Lelystadse doelman werd door Van Ekeren onderschept en die had vervolgens geen moeite om de bal in het verlaten doel te schuiven: 2-0.

Na de hervatting, toen er bij beide ploegen nogal wat was gewisseld, slaagde Berkum er een stuk minder in om druk op de tegenstander te zetten en kwam Batavia steeds beter in het spel. Na bijna een uur werd een fraai schot van Samir Merraki nog maar net over de lat getikt door Berkum-doelman Huib Veurink en een minuut of 10 later vloog een hard schot van dezelfde Merraki op de lat.

Direct daarop nam Berkum echter verder afstand. Na goed voorbereidend werk van Derk Fuller kwam de bal via Dias Nzasi bij Maxwell van Dijk, die de 3-0 binnen tikte. Daarmee bleek het kruit bij de thuisclub wel verschoten, terwijl het aandringende Batavia een kwartier voor het slot eindelijk loon naar werken kreeg. Na een voorzet van de linkerflank had Yoram Zandvliet, in het verleden ook Berkum-speler, geen moeite om van dichtbij de 3-1 binnen te werken en dat was, gezien het spelbeeld in het tweede bedrijf, zeker verdiend.

Berkum sloot zo een nuttige winterse oefencampagne af met een overwinning nadat er een week eerder met 1-1 gelijk was gespeeld tegen derdedivisionist Staphorst. Volgende week start de tweede helft van de ‘reguliere’ competitie in de 4e Divisie D voor Berkum met een thuiswedstrijd tegen Pelikaan S. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom zal dan revanche moeten nemen voor de schlemielige nederlaag die de Zwollenaren aan het begin van dit seizoen bij die Groningse tegenstander opliepen.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)