Inloopavond in Zwolle-Zuid over verbetering riviernatuur Buitenwaarden Windesheim

Buitenwaarden Windesheim
Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat werkt aan een plan om de riviernatuur in de Buitenwaarden Windesheim te verbeteren. Deze uiterwaarden liggen langs de IJssel in de gemeente Zwolle. Volgende week woensdag vindt er een publieksbijeenkomst plaats in Zwolle-Zuid om omwonenden en andere geïnteresseerden te betrekken bij de plannen.

Met het aanleggen van twee met de IJssel meestromende geulen wil Rijkswaterstaat ervoor zorgen dat het gebied aantrekkelijker wordt voor verschillende soorten vissen en andere dieren. Langzaam meestromend water biedt een leefomgeving voor dieren en planten en helpt de natuur zich te ontwikkelen. De vissen vinden er een plek om zich voort te planten.

Rijkswaterstaat wil de oevers natuurvriendelijker maken en er rivierhout plaatsen. Beide moeten bijdragen aan de kwaliteit van de leefomgeving voor planten en dieren. De streefdatum voor het opleveren van deze natuurmaatregelen is 2027.

Het doel van de inloopbijeenkomst is om belangstellenden te informeren over de plannen en de aanpak. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en ideeën met elkaar te delen. De projectmanager, landschapsontwerper, omgevingsmanager en ecoloog van het project zullen de maatregel toelichten en meer vertellen over het ontwerpproces.

De publieksbijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 januari in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan. Iedereen kan er ’s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur vrij naar binnen lopen. De inloopbijeenkomst wordt tegelijkertijd met een bijeenkomst van IJsselwerken georganiseerd. IJsselwerken is verantwoordelijk voor de dijkversterking langs de IJssel.

Foto 1
Buitenwaarden Windesheim - Foto: Rijkswaterstaat
Buitenwaarden Windesheim
Foto: Rijkswaterstaat

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)