Zaterdagavond concert bij kaarslicht in Dominicanenkerk

Concert bij kaarslicht.
Foto: Dominicanen Zwolle

De reeks ‘Concerten bij kaarslicht’ in de Dominicanenkerk wordt voortgezet in het nieuwe jaar. Na twee drukbezochte concerten verzorgd door Jongenskoor Dalfsen en het Aquinokoor, is de beurt in 2024 aan de ensembles Storm in a Jar, Mica Saxofoonkwartet en Het Nederlands Bach Consort. Een uur lang kunnen bezoekers zich telkens laten betoveren door de klanken die door de met kaarsen verlichte gewelven weerkaatsen.

Zaterdagavond zal vrouwenensemble Storm in a Jar muziek brengen die de hemel dichtbij brengt, en soms juist weer opvallend aards klinkt. Voor deze avond hebben ze speciaal het programma ‘Inner Space’ samengesteld. Daarover schrijft de Dominicanenkerk: “Inner Space omvat veel sferische stukken met geestverruimende harmonieën. Sommige composities ademen de invloed van eeuwen inkering tussen de kloostermuren.”

“Andere, nemen juist vol engagement de handschoen op in een aanklacht tegen een afzichtelijke wereld. Bij enkele werken begeleiden de vocalisten zichzelf met klein handslagwerk, cither, kistorgel, de meeste muziek is a cappella,” aldus de Dominicanenkerk.

Er zal een nieuw werk klinken van de jonge Nederlandse componist Diederik van der Laag, die een bijzonder atmosferisch stuk schreef voor vrouwenstemmen en wijnglazen. De klank van de wijnglazen, ijl en sereen, onderstreept de gezongen tekst van het Nunc Dimittis, de tekst die vanouds elke avond in kloosters gezongen wordt, vlak voor het slapen gaan.

Het concert begint zaterdag 27 januari om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van het Dominicanenklooster. Ook kunnen de kaarten zaterdag aan de deur worden gekocht.

Foto 1
Concert bij kaarslicht. - Foto: Dominicanen Zwolle
Concert bij kaarslicht.
Foto: Dominicanen Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)