Het weer: Zonnig, droog en helder

Boezemkoppad
Foto: Ank Pot

In de nacht naar donderdag trekt een regenfront over Zwolle. Donderdagochtend is deze neerslagzone voorbij en klaart het overtuigend op. De laagstaande zon schijnt ’s morgens vrijwel ongehinderd op de stad en blijft dat de rest van de dag doen. Er is weinig bewolking, in tegenstelling tot woensdag, toen de grijsheid hardnekkiger was dan verwacht.

’s Morgens vroeg onder de opklaringen koelt het flink af. Slechts enkele graden boven nul is het op neushoogte, aan de grond komt de temperatuur op open plekken dicht bij het vriespunt. Donderdagmiddag is het ongeveer 8 graden. Er staat een matige wind uit het westen tot noordwesten, kracht 3. Schone polaire lucht wordt aangevoerd waarin het zicht zeer goed is.

Donderdagavond neemt de bewolking toe, een front schampt onze regio. Slechts een beetje regen bereikt Zwolle in de nacht naar vrijdag. Achter het front stroomt zachtere lucht binnen.

Vrijdagmiddag stijgt het kwik naar zo’n 10 graden. In het weekend hebben we dat hoge temperatuurniveau voor de tijd van het jaar ook. Wel met een matige bries uit het zuidwesten. Wolkenvelden kleuren de lucht boven Zwolle vrijdag tot en met zondag in allerlei tinten grijs. Soms druppelt er wat uit, de meeste regen valt volgens de huidige berekeningen zondagochtend.

Foto 1
Boezemkoppad - Foto: Ank Pot
Boezemkoppad
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)