Rollatorshow en rolstoelacts op 4e VrijUitActiefmarkt

Foto van auteur

Zwolle – Sporten, swingen, dansen en nog véél meer; het aanbod op de vierde editite van de VrijUitActiefmarkt is wederom zeer gevarieerd. De leukste actiefmarkt voor mensen van alle leeftijden met een beperking of ziekte vindt plaats op zaterdag 3 oktober, in de centrale hal en de sporthal van De Vogellanden, centrum voor revalidatie, aan de Hyacinthstraat 66a in Zwolle. Wethouder Cnosse opent de VrijUitActiefmarkt om 11.45 uur, samen met de voetballers van WRZV De BOOG de VrijUitActiefmarkt . Op www.vogellanden.nl is een overzicht te vinden met de activiteiten en aanwezige organisaties. Toegang is gratis.

Een greep uit de activiteiten: Fietsjoe verzorgt rondritjes met de fietstaxi, MusiXanders laat het publiek swingen met hun Djembee’s tijdens de muziekworkshop, Revas de Peperbus biedt informatie over aangepast sporten, Yosemity laat kinderen en volwassenen onder deskundige begeleiding de klimwand testen, Stichting Kids Zwolle verzorgt een kinderactiviteit en vereniging ‘Plezier in Dansen’ laat zien hoe leuk dansen in een rolstoel is. De firma Emcart verzorgt de Rollatorshow, waar u terecht kunt met al uw rollatorvragen en de nieuwste modellen kunt bewonderen.

David Magee laat zien wat er mogelijk is in een rolstoel. Hij schuwt geen hoogteverschil, zoekt de hindernissen op en weet dat je met een rolstoel ook echt wel van de trap kunt. David Magee is sinds een jaar rolstoelgebruiker en blijkt extreem rolstoelvaardig. Hij heeft zich al doel gesteld om jongeren te laten zien dat er veel meel mogelijk is dan je voor mogelijk houdt. De stunts van Magee zijn indrukwekkend om te zien, maar.. don’t try this at home! (www.davidmagee.nl)

Naast de doorlopende sportactiviteiten is er de hele dag de mogelijkheid om te klimmen, zijn er demonstraties rolstoeldansen waarbij bezoekers zelf mee kunnen doen, workshops nordic walking en zwemmen. Ronzebons geeft vier keer een korte presentatie van belevingstheater. De Pelikaan laat zien wat rolstoeltennissers kunnen en ASC Gym & Dance demonstreert Special Gym. Voor kleine kinderen is er een opvangmogelijkheid. Parkeren is gratis en dat is de toegang tot de VrijUitActiefmarkt ook. Zaterdag 3 oktober is een leuke dag uit voor iedereen. De markt wordt georganiseerd door MEE IJsseloevers en De Vogellanden. MEE IJsseloevers verstrekt raad en daad voor iedereen met een beperking. De Vogellanden is het centrum voor revalidatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)