Het weekendweer: Grijs en grauw, kans op regen of motregen

Hoogwater in het Koelwaterkanaal eind december 2023.
Foto: Obbe Bakker

Het weekend in Zwolle is een grijze affaire, de zon komt er niet aan te pas. Vanuit het westen wordt veel bewolking aangevoerd waaruit het af en toe regent of motregent. De zuidwesten– tot westenwind is beide dagen flink actief in de stad, kracht 3 tot 4, ook ’s avonds en ’s nachts.

We hebben een hoge temperatuur voor de tijd van het jaar, variërend van 9 graden in de nacht tot ongeveer 11 graden overdag. Sta je in de volle wind, dan voelt het minder zacht aan.

Zaterdag blijft de neerslag beperkt tot motregen, de grootste kans daarop in de tweede helft van de dag. Zaterdagnacht en zondag overdag hangt een lang front over onze omgeving. De wolkenmassa is dik en grauw. Af en toe valt er regen of lichte regen uit. Zondagavond trekt de wind wat aan, misschien wordt kracht 5 aangetikt.

Maandag is het front met de regen naar het noorden weggeschoven. Het belooft een droge dag te worden. Onzeker is nog of de zon het kan winnen van de wolkenvelden. De middagtemperatuur is ongeveer 9 graden.

Dinsdag wordt veel regen berekend door de weermodellen. Ook in de avond en nacht naar woensdag is het kleddernat in Zwolle volgens deze prognose. Die geeft tevens natte sneeuw op woensdag. Hoe dat precies uitpakt, wordt in de nieuwe week duidelijk.

Foto 1
Hoogwater in het Koelwaterkanaal eind december 2023. - Foto: Obbe Bakker
Hoogwater in het Koelwaterkanaal eind december 2023.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)