Begroting 2007 goed voor Zwolle studentenstad

Foto van auteur

Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) kijkt met tevredenheid naar de begroting die het College heeft opgesteld voor 2007. Voor het eerst komt er structureel geld beschikbaar voor de ontwikkeling van Zwolle als studentenstad.

In de begroting staat dat het versterken van Zwolle als studentenstad een structureel karakter krijgt. Het College geeft direct een goed signaal af door het beschikbare budget ter ondersteuning van studenteninitiatieven op € 35.000 te stellen. Dit is een groei van maar liefst € 10.000 ten opzichte van 2006. Daarnaast is het SOOZ erg blij met de subsidieverordening voor studentenbeleid die in voorbereiding is.

De verordening geeft eindelijk de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor activiteiten die voor en door studenten worden georganiseerd. Deze activiteiten moeten uiteraard wel bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle als levendige stad. Al met al wil de gemeente dus ‘activiteiten voor studenten in Zwolle stimuleren en faciliteren.’

Het SOOZ is erg blij met het signaal dat het College hiermee geeft naar de studenten in Zwolle. Studenten kunnen veel en willen veel, maar vaak ontbreken de juiste middelen. Deze structurele financiële impuls zal op de lange termijn dan ook zeker bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Zwolle studentenstad. Het SOOZ wil er wel voor waken dat het geld goed besteed wordt. Niet alleen feesten, maar juist ook culturele activiteiten, debatten en een aantrekkelijke introductieweek verdienen veel aandacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)