Deventenaren opgepakt met bus vol illegaal vuurwerk en benzine in Zwolse binnenstad

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf mannen uit Deventer en omstreken aangehouden in de Zwolse binnenstad. Ze reden in een busje vol verboden vuurwerk en jerrycans benzine.

Het busje reed weifelend door de Praubstraat. Agenten vertrouwden het niet en hielden het voertuig staande. Achterin het busje trof de politie drie mannen aan, het verboden vuurwerk en de benzine.

De bestuurder, een 31-jarige Deventenaar, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden evenals een 22-jarige man uit Twello en drie mannen uit Deventer van 34, 35 en 36 jaar. Ze worden allen verdacht van het voorhanden hebben van professioneel vuurwerk en voorbereidingshandelingen voor het opzettelijk brandstichten of een explosie teweegbrengen.

Een weekend eerder vielen leden van de harde kern van PEC Zwolle een Go Ahead Eagles café aan in Deventer. Het is onduidelijk of de opgepakte Deventenaren voor vergelding in Zwolle waren.

Floresstraat
Zondagochtend zagen agenten dat er aan de Floresstraat goederen werden overgeladen vanuit een kofferbak van een auto naar een andere. Agenten hielden de auto staande en troffen professioneel vuurwerk aan. Een 28-jarige man uit Dronten en twee Zwollenaren van 19 en 31 jaar zijn aangehouden.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp