Het weer: Bewolkt, regen in de middag en avond

Langs het riviertje de Aa in het voorjaar van 2023.
Foto: Hans Smit

Woensdag schuift dikke bewolking over Zwolle. ’s Morgens is het al grijs, maar dan is het nog wel droog. In de middag en avond regent het gestaag door. De wind waait met kracht 3 tot 4 uit het zuiden tot zuidwesten. Een temperatuur ergens tussen 8 en 10 graden.

In de nacht naar donderdag stopt het enige tijd met regenen en wordt het in de vochtige lucht sterk nevelig. Het volgende actieve neerslaggebied is alweer onderweg vanuit het zuidwesten. Donderdagochtend is het onder de bewolking nog even droog. Vanaf de middag komt regen opzetten, waarschijnlijk meer dan op woensdag. Dat gebeurt in zachte lucht, de temperatuur stijgt misschien wel naar 13 graden.

De wind wakkert donderdagavond aan naar kracht 5 tot 6, met tijdelijk kans op zware windstoten, volgens de huidige berekeningen. Dat komt door een lagedrukgebiedje dat met het centrum langs de Hollandse kust naar het noordoosten trekt.

Het bereikt in de nacht naar vrijdag het zuiden van Scandinavië. In het kielzog zijn er vrijdag bij ons opklaringen en mogelijk een bui. De zuidwestenwind is eerst nog stevig, later op de dag geleidelijk afzwakkend.

In het weekend zet een oceaanstoring koers naar het zuiden van Europa. Onze omgeving ligt voor de afwisseling niet op de route. Er is ruimte voor zonneschijn en de wind neemt af. Kans op een buitje is er beide dagen ook, maar de droge periodes zijn langer in Zwolle.

Foto 1
Langs het riviertje de Aa in het voorjaar van 2023. - Foto: Hans Smit
Langs het riviertje de Aa in het voorjaar van 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)