Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ na 18 jaar weer op nummer 1

|   Laatste wijziging

Opgezwolle
Foto: Top Notch

Ricardo McDougal, Peter Blom en Junte Uiterwijk, beter bekend als Rico, Delic en Sticks van de rapformatie Opgezwolle, brachten in 2006 ‘Eigen Wereld’ uit. Volgens de kenners hun beste album, maar ook het laatste bleek later. De heruitgave van het 18 jaar oude album staat momenteel weer op de nummer 1 positie van de Vinyl Charts.

Begin dit jaar kondige platenlabel Top Notch een speciale heruitgave van de plaat aan met de titel ‘Eigen Wereld: De rest is geschiedenis’. In de boxset zitten twee langspeelplaten met het originele album. Op de andere twee platen staat de podcast ‘De rest is geschiedenis’.

De rest is geschiedenis
Kees de Koning, de oprichter van het nederhop-platenlabel, sprak de oud-Opgezwolle leden in Hedon. Het resultaat hiervan is te beluisteren op de plaat, maar ook via de bekende podcast apps. Te horen is hoe het drietal de Opgezwolle tijd beleefde, de verslaving van Rico komt aan bod en het plotselinge einde van de groep.

In 2007 kondigde Opgezwolle tijdens een concert in Heerhugowaard plotseling aan uit elkaar te gaan. De podcast op vinyl wordt omringd door de beats van de rapformatie, inclusief delen van nooit eerder openbaar gemaakte versies van nummers.

Dat Opgezwolle vele jaren later nog steeds populair is, blijkt uit de verkoop van de speciale uitgave. De speciale editie van ‘Eigen Wereld’ is uitverkocht en staat op nummer 1 in de Vinyl Charts en op de tweede positie in de hitlijst met beste albums.

Foto 1
Opgezwolle - Foto: Top Notch
Opgezwolle
Foto: Top Notch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)