Goud voor Dominique (10) en Floris (10) uit Zwolle op NK Zwemmen

Links Dominique Schraa, derde van links Floris Meijers.
Foto: Swol 1894

Domique Schraa en Floris Meijers uit Zwolle hebben afgelopen weekend laten zien dat ze tot de top van de jongste zwemmers in Nederland behoren. Beide zwemmers van Swol 1894 pakten een gouden plak tijdens de Jaargangwedstrijden in Leiden, het officieuze Nederlands Kampioenschap voor pupillen onder de 13 jaar.

Floris Meijers was oppermachtig op de 400 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. De jonge Zwollenaar deelde zijn 400 meter vrije slag zo goed in dat hij nog energie overhad voor de slotfase. Meijers zette een flinke eindsprint in en gaf zijn concurrenten het nakijken. In 5 minuten en 39 seconden tikte hij op de rand van het zwembad en eiste de kampioenstitel op.

Spannender werd het op de 50 meter vlinderslag. In een zenuwslopende race pakte hij opnieuw goud. De blauwvinger was slechts 0,08 seconden sneller dan de nummer 2. Meijers pakte ook nog drie keer brons in Leiden. Hij werd derde op de 100 en 200 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag.

Parazwemmer Dominique Schraa was goed voor goud op de 100 meter wisselslag. De Zwollenaar verbeterde zijn persoonlijke record met 4,61 seconden en tikte de race af in 2 minuten en 6 seconden. Schraa werd tweede op de 100 meter rugslag waardoor hij ook een zilveren plak mee naar huis nam.

De Jaargangwedstrijden worden gezien als het Nederlands Kampioenschap korte baan zwemmen voor minioren. Minioren zijn meisjes tot en met 11 jaar en jongens tot en met 12 jaar. Op het officieuze NK starten de 24 beste zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie. Namens Swol 1894 kwamen vijf zwemmers in actie. Samen verschenen ze achttien keer aan de start en vielen acht keer in de prijzen.

Foto 1
Links Dominique Schraa, derde van links Floris Meijers. - Foto: Swol 1894
Links Dominique Schraa, derde van links Floris Meijers.
Foto: Swol 1894

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)