Sparta Zwolle ziet degradatiespook als sneeuw voor de zon verdwijnen

Ontlading bij Rick den Otter na de gelijkmaker in Drachten.
Foto: Nienke Veldboer

Het was zaterdag erop of eronder voor de korfballers van Sparta Zwolle in de zaalcompetitie. Om degradatie te voorkomen moesten de blauwvingers winnen van Drachten, de nummer 3 in de overgangsklasse. De andere degradatiekandidaat, Heerenveen, stond een ogenschijnlijk makkelijk duel te wachten tegen het al gedegradeerde ODIK uit Barneveld.

De wedstrijd in Friesland begon niet best voor Sparta. Na een kwartier staat Drachten op 5-0 voorsprong als de Zwollenaren voor het eerst de korf vinden: 5-1. Sparta, dat al met een been in de 1e klasse hangt, krijgt op dat moment goed nieuws uit Barneveld. De plaatselijke korfbalclub versloeg daar Heerenveen, waardoor ze degraderen en Sparta zich handhaaft in de overgangsklasse.

Op de tribune vierde het Zwolse publiek alvast een klein feestje, ondanks dat Sparta na rust tegen een achterstand van 11-5 aankeek. “Er viel een last van onze schouders,” zegt Jesper Walinga, speler van Sparta. “Punt voor punt knokten we ons terug.”

Drie seconden voor het eindsignaal gooide Rick den Otter de gelijkmaker binnen. Met 19-19 als eindstand op het scorebord werd het Zwolse feestje gevierd op het veld en de tribune. “Sparta blijft in de overgangsklasse, waar het thuishoort,” concludeert Walinga, tevreden en opgelucht.

Foto 1
Ontlading bij Rick den Otter na de gelijkmaker in Drachten. - Foto: Nienke Veldboer
Ontlading bij Rick den Otter na de gelijkmaker in Drachten.
Foto: Nienke Veldboer

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)