Het weer: Veel bewolking en kans op een beetje motregen

Zicht op de Eemlaan in januari dit jaar. Woensdag is de lucht niet blauw maar grijs.
Foto: Ank Pot

Woensdag trekken zwakke fronten met veel bewolking van het zuiden uit over Zwolle. Er kan wat lichte regen of motregen uit lekken, de grootste kans daarop in de middag. ’s Morgens vroeg is de temperatuur ongeveer 8 graden, oplopend naar circa 10 graden in de middag.

De wind komt uit zuidelijke richtingen met kracht 3, dat is een matig briesje. In de avond wordt de kans op een spatje regen steeds kleiner en ’s nachts breekt de bewolking.

Donderdag trekt een nieuw, actiever front met regen snel vanuit het zuidwesten binnen. Dit wordt aangestuurd door een grote depressie met haar kern ten zuiden van Ierland. De wind wakkert flink aan in het westen van Frankrijk. Bij ons komt een stevige windkracht 4 tot 5 te staan uit het zuidwesten. De zon vertoont zich te midden van onrustige wolkenluchten.

Vrijdag is er meer ruimte voor zon. Ook is er kans op een enkele bui. Het paasweekeinde heeft zeer zacht weer te bieden, een middagtemperatuur van ongeveer 17 graden. Hoe het met de neerslag uitpakt in Zwolle is nog onduidelijk. Houd rekening met een licht wisselvallig weertype.

Foto 1
Zicht op de Eemlaan in januari dit jaar. Woensdag is de lucht niet blauw maar grijs. - Foto: Ank Pot
Zicht op de Eemlaan in januari dit jaar. Woensdag is de lucht niet blauw maar grijs.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)