Agressieve man beukt vanuit het niets iemand tegen de grond in Voorstraat, politie wil weten wie hij is

De agressieve man met petje op nieuwjaarsochtend in de Voorstraat.
Foto: Politie Nederland

Op nieuwjaarsochtend staat een groep jongeren nog even na te praten voor café Het Vliegende Paard in de Voorstraat. Een 20-jarige jongen krijgt plotseling een schouderduw van iemand en direct daarna geeft een andere man hem een keiharde vuistslag op de kaak. Het slachtoffer valt en verliest volgens de politie even het bewustzijn. Wanneer omstanders verhaal proberen te halen, keert de agressieve man terug en deelt opnieuw een klap uit. De politie wil weten wie ‘de man met de losse handjes’ is om te voorkomen dat hij opnieuw slachtoffers maakt in het uitgaansleven.

Op camerabeelden is te zien dat het slachtoffer omstreeks 5.00 uur vanuit het niets een schouderduw krijgt van iemand met een hoody op. Een man met een petje haalt dan flink uit en geeft het slachtoffer een harde vuistslag op de kaak. De agressieveling loopt gewoon door en doet alsof er niets aan de hand is.

Vrienden en omstanders helpen het slachtoffer, dat op de grond ligt terwijl de man met het petje de Melkmarktstraat in loopt. Andere mensen proberen verhaal te halen en dat doet de man terugkeren naar de Voorstraat. Voor het oog van de camera haalt hij opnieuw flink uit en weer incasseert iemand een harde vuistslag.

Totaal zinloos geweld
“Het 20-jarige slachtoffer stond daar gewoon en hij zei ook helemaal niets,” zegt Jennifer Schoorlemmer, woordvoerder van de politie Oost-Nederland. “Het lijkt er dan ook op dat het totaal zinloos geweld is.”

Schoorlemmer vertelt in opsporingsprogramma Plaats Delict van RTV Oost dat het slachtoffer schrammen in zijn nek had, een bloeduitstorting in het oog en vermoedelijk even buiten bewustzijn is geweest. “Het enge is dat het slachtoffer zich helemaal niets meer van het voorval kan herinneren,” aldus Schoorlemmer. “Door die klap is het als het ware helemaal uit zijn geheugen gewist.”

De politiewoordvoerder laat weten dat de man tijdens de jaarwisseling al eerder agressief door de binnenstad liep. “Vermoedelijk liep hij daar met enkele vrienden,” zegt Schoorlemmer. Ze vraagt mensen om de beelden van de man met het petje goed te bekijken en de politie te tippen als ze weten wie hij is.

De agressieve man droeg tijdens Oud en Nieuw een donkere jas met een geel touwtje bij de kraag, een blauwe spijkerbroek met scheuren, een zwart petje en zwarte sneakers met witte zolen.

Video 1
Video: Zinloos geweld in Voorstraat 1-1-2024 door RTV Oost
Foto's 2
De agressieve man met petje op nieuwjaarsochtend in de Voorstraat. - Foto: Politie Nederland
De agressieve man met petje op nieuwjaarsochtend in de Voorstraat.
Foto: Politie Nederland
De agressieve man keert vanuit de Melkmarktstraat terug naar de Voorstraat en haalt opnieuw uit. - Foto: Politie Nederland
De agressieve man keert vanuit de Melkmarktstraat terug naar de Voorstraat en haalt opnieuw uit.
Foto: Politie Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)