Het weer: Kans op pittige buien

Struinerwaard
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend trekt een regengebied weg dat Zwolle een natte nacht bezorgde. De bewolking breekt maar al vlot komen vanuit het noordwesten stapelwolken binnen die uitgroeien tot buien. Vanaf het middaguur kunnen ze pittig uitvallen. Hagel en een donderklap zijn mogelijk. Kans op buien blijft er de rest van de dag.

De noordwestenwind is prominent aanwezig, kracht 4, en in het buitengebied wordt windkracht 5 gehaald, een vrij krachtige bries. In een bui kun je extra windvlagen verwachten. Wind en neerslag horen bij een storing afkomstig van de noordelijke Noordzee. Deze trekt vrijdag Duitsland in. In de ochtend is de temperatuur 7 graden, oplopend naar ongeveer 10 graden ’s middags. Tijdens buien daalt de temperatuur enkele graden.

In het weekend gaat een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Britse Eilanden tot Scandinavië ons weer bepalen. Het kan zaterdag niet beletten dat nog een staartje buien over de stad stiefelt. De zon wurmt zich af en toe door de wolkenluchten heen. De wind is matig, kracht 3, uit het koele noordwesten.

Zondag is de kans op een bui kleiner en de ruimte voor de zon groter. Een compleet droge dag is niet te garanderen, vooral ’s middags niet. De wind zoekt de noordoosthoek op. De middagtemperatuur is dit weekend 10 tot 12 graden, te fris voor de tijd van het jaar.

Foto 1
Struinerwaard - Foto: Hans Smit
Struinerwaard
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)